Costa Ricában számtalan vízesés zúdul alá. Mindenkinek megvan a maga kedvence. Most én csak egy random vízesést ajánlok, a Guanacaste tartománybeli Llanos del Cortés vízesést. 

Fotó: Barna Béla

A vízesés nem igényel nagyobb túrát, rövid akár egyórás megállónak is beiktathatjuk, ha Liberia városa, illetve Bagaces környékén (Guanacaste Province) járunk. Illetve egészen pontosan a vízesés kb. 5 km-re nyugatra található Bagacestól, ahová leggyorsabban a Pan-American Highway (vagy ahogy a Google Maps nevezi, az Inter American Highway) igénybevételével juthatunk el.

Belépőjegy vásárlás – Fotó: Barna Béla

A vízesés belépődíjas, a nemzeti parkos lánynál viszont még az irodába sem kellett belépni, egy tabletes megoldással simán lehetett a buszablakból fizetni bankkártyával is.

Costa Ricán belül itt találjuk a vízesést

A híres ausztrál utikönyv szerint a vízesés 28 méter magas, 12 méter széles, ez azért kérdéses, máshol nem találtam adatokat rá. De nem is fontos, ez igazából egy hétvégi népszerű Tico piknikező hely, ahol fürödni is lehet, illetve a vízesés alatti tóba benyúló fán fotózkodni. Álljanak is itt most a képek a vízesésről.

Barna Béla

Fotó: Barna Béla

Fotó: Barna Béla

Tar Balázs szemléli a vízesést – Fotó: Barna Béla

Herpai Imre túravezető vízesést fotóz

A vízesésnél 2019. december 28-án jártunk egy tízfős Csámborgó-csapattal. És végül egy részletesebb Costa Rica térképen is mutatom a helyét:

Llanos del Cortés