Ötnapos áprilisi vulkántúra az elsüllyedt Atlantisz nyomában. Megnézzük azt a görög szigetet, ahol a prospektusfotók készülnek (nem olyat, azt!), de a fotószüneteken kívül túrázunk is, ősi romterületekhez és vulkáni utóműködéses területekhez. Megnézzük a szétrobbant sziget minden kilátópontját, áthajózunk a kalderában fekvő szigetre, strandolunk esténként a vörös és fekete vulkáni homokokon, miközben helyi szantorini bort kortyolgatunk az égei édenben.

(mindezt úgy, hogy már április végén tökéletes idő van, de még nincs a főszezon tömege, és elég 3 nap szabi a dologra, ráadásul hazaérkezésed után még a május elsején ki tudod otthon pihenni a vulkántúrát).

Szantorini (Σαντορίνη) a Föld egyik leghíresebb vulkánszigete, egyben a történelem egyik legpusztítóbb vulkánkitörésének helyszíne. Ezen késő bronzkori, nagyjából 3600 évvel ezelőtt történt kitöréshez sokan hatalmas cunamit, ennek következtében a Krétán virágzott minószi civilizáció pusztulását kapcsolják, magához Szantorinihez pedig – Platón nyomán – a legendás Atlantisz „elsüllyedését”.

Tervezett program:

1. nap –Indulás, megérkezés2019. április 26-án, pénteken elindulunk Budapestről az Aegean görög légitársasággal, athéni átszállással. A hosszúhétvége garantált indulású, a túravezetőnek (Béci) már megvan a repjegye! Érkezés után transzfer a tengerparti faluban fekvő szállodánkba, kétágyas szobákban. Szállás Perissa (1)

2. nap – Gyalogtúra a sziget tetejére, kolostor és az Antik Thira romjai
2019. április 27., szombat Az egész napot túrázással töltjük, felmegyünk a sziget legmagasabb pontjára (567 m), megnézünk egy kolostort illetve az ókori Thira romterületét. Szállás Perissa (2)

“Innen megyünk ide” 🙂

3. nap – Hajókirándulás a kalderában fekvő szigetekre
2019. április 28., vasárnap A felrobbant sziget közepén fekvő kis szigetekre (Nea Kameni és Palia Kameni) teszünk egész napos hajókirándulást, utóvulkáni működéseket nézni és túrázni, illetve hőforrásban áztatni ki a vulkáni hamut. Szállás Perissa (3)

4. nap – Szigetkör: kirándulás Akrotiritől Oiáig
2019. április 29., hétfő A sziget egyik legfőbb látnivalója, a „görög Pompei”, azaz Akrotiri faluja, ahol egy fedett romterületet nézünk meg. Ennek a falunak a közelében van több híres strand is, az egyik vörös homokos, a másik full fekete. A mellékelt képen az egyik legkülönlegesebb partot látod, a Red Beachet Akrotiri mellett.

A nap további részében a sziget másik sarkában fekvő festői Oia településre látogatunk, elkészíteni leggörögebb képeinket. Szállás Perissa (4)

5. nap – Hazarepülés
2019. április 30., Hazarepülés athéni átszállással.

Ezekre a járatokra van meg a repülőjegye a túravezetőnek:
Odaút: 2019. április 26., péntek
BUD 10:00 Athén ATH 12:55 (Aegean 877)
Athén ATH 13:35 Szantorini JTR 14:20 (Aegean 7366)
Visszaút: 2019. április 30., kedd
Szantorini JTR 8:35 Athén ATH 9:20 (Aegean 7353)
Athén ATH 17:00 Budapest BUD 18:00 (Aegean 878)