Hygge, azaz harmónia dán módra. Most egy olyan két napos kirándulást kínálok nektek, amit más túraszervezők nem. Nincsenek égbe törő hegyek és nincs rohanás. Dániából egy helyet szeretnék megmutatni nektek: a lapos dán tájon (a világ egyik legélhetőbb országa!) egy szép tengerparti sziklát. Ennyi. Két éjszakát egy dán vidéki házban alszunk, közben pedig megnézzük a sziklákat, egy róluk szóló múzeumot, egy kastélyt és kávézunk is, lassan komótosan. És lehet hogy bringázunk is egyet, szépen tekerve, szemlélődve. Mert hygge. A dánok tudnak élni, próbáljuk meg ezen két nap alatt ellesni tőlük.

A Hygge-hétvége Dániában kétnapos programunk csatlakozik a Feröer-szigetek programunkhoz. Mindkettő lehet önálló út, de össze is kapcsolható.

Møn sziklái

Tervezett program:

1. nap – Indulás2019. június 7-én, pénteken 9.20-kor találkozunk Ferihegyen (BUD). Budapestről a Norwegian Air International 3551-es járatával 11.20-kor repülünk Koppenhágába (Copenhagen CPH), ahol 13:10-kor landolunk. Innen vonattal utazunk tovább Vordingborg vasútállomásig (a Koppenhága- Vordingborg másfél óra vonattal). Onnan tovább a késő délutáni órákban vagy tömegközlekedéssel, vagy bringákkal (3 óra) indulunk szállásunkra, Møns sziget keleti részére. Szállás Møns Klint (1)

Szállásunk a vidéki Dániában

2. nap – Møn szigetének sziklái 2019. június 8., szombat Egész nap a leghíresebb dán tengerparti sziklák (Møns Klint) felfedezése és bebarangolása. Megnézünk egy kis kastélyt (Liselund Slotspark), és egy természettudományi múzeumot (GeoCenter Møns Klint) is. Szállás Møns Klint (2)

Ezeknél a szikláknál sétálunk

Kastély Møn szigetén

3. nap – Koppenhága 2019. június 9., vasárnap A reggeli parasztházban-ébredés után visszamegyünk Vordingborgba, majd onnan vonattal Koppenhágába. Rövid városnézés után aki úgy gondolja, este hazarepül, de pünkösdhétfő miatt ez másnap is megtehető. Fontos: a Koppenhágai 3. nap megegyezik a Feröer-szigeteki programunk nulladik napjával, tehát akik szeretnék, folytathatják velünk hétfőn az utat:

0. nap – Indulás – 2019. június 9-én, vasárnap Budapestről célszerű Koppenhágába menni, ez az utazásuk hivatalosan a koppenhágai repülőtérről indul. Vagy a Norwegian, vagy a Ryanair Budapest-Koppenhága járatát ajánljuk; ezzel utazik a túravezetőnk is. Az éjszakát egy repülőtérhez közeli szállodában célszerű eltölteni. Természetesen egyben is megvehető a Budapest – Vagar (FAE-Tórshavn) – Budapest jegy másik légitársaságokkal, ekkor egyeztetve kinn a Feröer-szigeteken találkozunk majd.

Jelentkezés facebookon és privát emailben!

Møn

Ide megyünk